Aankoopmakelaardij Van Weele © 2018

  • White Facebook Icon
  • White LinkedIn Icon

Solide taxatierapport nodig?

Taxatie

U kunt om verschillende redenen behoefte hebben aan een taxatierapport. U wilt bijvoorbeeld uw huis verkopen en weten wat de reële waarde is. Of er is sprake van een scheiding of erfenis. Ook voor de financiering van de aankoop van een woning, een verbouwing of het oversluiten van uw hypotheek hebt u een professioneel taxatierapport nodig.  

 

Bij het uitvoeren van een taxatie komt heel wat kijken. Als NVM makelaar-taxateur controleer en beoordeel ik alle zaken die van invloed zijn op de waarde van uw (toekomstige) woning. Hierbij maak ik gebruik van mijn lokale kennis en ervaring. De locatie is immers van grote invloed op de prijs. Ik leg mijn bevindingen vast in een taxatierapport. In de uitgebreide database van de NVM kan ik voldoende referentieobjecten vinden waarmee ik mijn taxatie goed kan onderbouwen.

Gavalieerd taxatierapport

Vaak is een standaard taxatierapport voldoende. Maar soms is een extra controle van het taxatierapport verplicht. Banken vragen namelijk vrijwel altijd om een zogenaamd gevalideerd taxatierapport bij de aanvraag van een hypotheek. Ook in dat geval kan ik u helpen, aangezien ik aangesloten ben bij het NWWI. Het NWWI – Nederlands Woning Waarde Instituut - ziet erop toe dat het taxatierapport uniform en volgens duidelijke richtlijnen is opgesteld.

 

Doordat ik ben aangesloten bij de NVM, stichting VastgoedCert, het NRVT en het NWWI worden mijn taxaties door alle financiële instellingen en de belastingdienst geaccepteerd.

Tarief

Het tarief voor een gevalideerd NWWI taxatierapport van een woonhuis of appartement bedraagt 500 euro inclusief kadasterkosten, validatiekosten (NWWI) en BTW.

De kosten van een taxatierapport ten behoeve van woningfinanciering zijn volledig fiscaal aftrekbaar.
NWWI rapport aanvragen? Klik op het logo, dan komt u automatisch in het aanvraagscherm van de NWWI.
 

'Els heeft geen huizen in de verkoop en is daarmee echt onafhankelijk'

Laat ook uw huis taxeren door Aankoopmakelaardij Van Weele

NVM aankoopmakelaar
Funda makelaar
NRVT-RT.png
Aankoopmakelaar Eindhoven
Aankoopmakelaardij Van Weele
NVM_Makelaar-wit.png