top of page

Aankoopbegeleiding in 5 stappen

2. Zoeken en bezichtigen

Als duidelijk is geworden waarnaar u op zoek bent, ga ik met en/of voor u op zoek naar een passende woning. Ik regel bezichtigingen, ik begeleid u daarin en inspecteer de woning. Daarna beoordeel ik de waarde en de bouwkundige staat van het huis. Indien nodig regel ik een bouwkundige keuring en verzorg ik de beoordeling van het bouwkundig rapport. Verder controleer ik alle relevante informatie zoals de NVM vragenlijst,  eigendomsbewijs, kadaster, stukken van de Vereniging van Eigenaars, publiekrechtelijke aspecten etc.

1. Inventariseren

Tijdens de kennismaking inventariseren we samen uw wensen.

  • Wat voor woning zoekt u en waar?

  • Heeft u voorkeur voor nieuwbouw of bestaande bouw?

  • Wat is uw budget? 

3. Onderhandelen

Onderhandelen is een vak apart, en daar ligt mijn expertise. Samen met u bepaal ik de onderhandelingsstrategie. Naast prijsafspraken houd ik me bezig met ontbindende voorwaarden, speciale clausules, boetebedingen en kan ik u adviseren over de notariskeuze.

4. Contractafhandelingen

Het is belangrijk dat u weet waar u uw handtekening onder zet! De koopovereenkomst wordt door mij zeer nauwkeurig gecontroleerd, waarna ik die met u doorneem. Ook de notariële akte van levering en afrekening controleer ik minutieus en neem ik met u door, zodat alles duidelijk is.

Om al deze stappen goed te doorlopen, daar neemt u toch een deskundige voor in de arm? Een huis koop je tenslotte niet alleen!
5. Woningoverdracht

We zijn er bijna… de eindinspectie van de woning volgt. Krijgt u wel wat er afgesproken is? Heeft de verkopende partij zich aan de afspraken gehouden? Dat houd ik nauwlettend in de gaten. Tijdens de notariële overdracht ben ik ook van de partij. En dan het leukste: de overhandiging van de sleutels. Gefeliciteerd met uw nieuwe huis!.

bottom of page